Wie is Wie

Monkey Joe is een bluesrock powerband. Met zijn vijven spelen we nummers van o.a. Beth Hart, Sass Jordan, Jeff Healey en Joe Bonamassa. De vijf leden hebben allemaal hun sporen verdiend in de muziekwereld en staan te springen om de podia weer op te gaan.

Monkey Joe beschikt over 2 uur repertoire en heeft een eigen professionele back-line. Licht en geluid kunnen worden bijgeboekt. Verzoeknummers zijn in overleg ook mogelijk.

Eerder stonden we al vaak op het podium bij sfeervolle festivals (o.a. Bierfestival in Dalfsen, Bluesfestival Deventer) en in dampende kroegen (o.a. Café De Cactus in Hengelo, Jack’s Music Bar in Zwolle).

We zijn perfect op elkaar ingespeeld en zetten live een geweldige show neer. Wat je kunt verwachten? Een strakke ritmesectie, scheurende Hammond sound en virtuoze gitaarsolo’s. En daarvoor op het podium onze frontvrouw Sietske met haar heerlijke bluesy zangstem.

De leden van Monkey Joe:

  Sietske, zangeres

Om het repertoire van deze band te zingen heb je een dijk van een stem nodig. En dat heeft Sietske zeker! Hard, zacht, gevoelig, uithalen: alles kan ze. De Beth Hart van de lage landen. Haar favoriete nummer is:  I’ll take care of you.
  Richard, gitarist

Richard is door de wol geverfd als gitarist van tal van bands. Menig feesttent zag hij van binnen. Van ritmische slagjes tot vlammende solo’s, Richard draait er zijn hand niet voor om: altijd in dienst van de muziek. Zijn favoriete nummer uit de playlist: Blues in Technicolor.
  Bas, bassist

Bas legt de basis, het bedje waarop de blues wordt geserveerd. Hij houdt van strakke baslijnen met af en toe een uitstapje. Zijn favoriete nummer is het nummer met de meest funky baslijn: Betcha I’ll Getcha.
  Pierre, drummer

Pierre kan helemaal losgaan achter de drumkit. Maar hij staat ook bekend om zijn subtiliteit. Zo zitten in zijn gereedschapskist zelfs een paar paukenstokken… Pierre’s favoriete nummer uit de playlist: Ti-Na-Nee-Na-Nu.
  Bart, toetsenist

Bart speelt vanaf zijn 8ste piano en dat hoor je. Hij zorgt ervoor dat Monkey Joe bluesy en dynamisch klinkt, zeker sinds hij zijn Nord-collectie aansluit op een echte Leslie-versterker. Bart z’n favoriete nummer uit de playlist is Caught Out In The Rain.